Skip links
BI data sources and consumers

Sursele și consumatorii unui sistem de BI

Aflați care pot fi surse și consumatori BI și care sunt principalele capabilități ale unei soluții de Data Warehouse pentru business-ul dumneavoastră.

Surse pentru sistemele BI

Sistemele BI pot fi sursă pentru diverse sisteme, în funcție de contextul, sistemelor sau nevoilor afacerii dumneavoastră.

Data Warehouse-ul este cheia din spatele unui sistem de Business Intelligence competent. Acesta este locul în care puteți stoca și organiza datele dvs., astfel încât utilizatorii de business să le poată accesa și să le interogheze pentru a ajuta compania să se îndrepte în direcția corectă. Acest acces ușor la date complicate permite o analiză eficientă a afacerii și o prognoză de afaceri, care, la rândul lor, oferă o perspectivă excelentă asupra diferitelor tendințe și sprijină în luarea deciziilor mai rapidă și mai bună.

what can be used as a source

1. Sisteme operaționale

Core Banking

CRM

Sisteme de tranzacții

Call Center

ERP

Aprobarea împrumutului

Managementul garanțiilor

RDM

Managementul campaniilor

 

2. Sisteme DataQuality

 

3. Social Media

4. Date de piață

Evoluția FX

Trading

Prețuri

Cotele de piață

Demografie

Evaluări

5. Companii nebancare

Companii din grup

Date Telco – statistici

Companii energetice

Instituții de statistică

DB client

Adrese

Consumatorii tipici de BI

Clienții tipici care consumă date BI sunt de cele mai multe ori echipe interne care necesită rapoarte și analize a imaginii în timp real a afacerii. În continuare, va trebui să aveți o soluție BI pentru clienții dvs., pentru a prelua diverse rapoarte și afișa pe tablourile de bord ale aplicațiilor de end useri. Un subiect fierbinte îl reprezintă solicitările pe care organizațiile oficiale le-ar solicita din când în când, în funcție de reglementări, sau alte solicitări speciale – poliție, auditori, ANAF, BNR (inclusiv sistemele acestora).
Datele BI pot fi utilizate și de alte sisteme interne, utilizate în managementul campaniilor sau în analiză pentru sprijinirea deciziilor operaționale și, dacă este cazul dumneavoastră, în orice sisteme de grup.

Capacitățile cheie ale unui Enterprise Data Warehouse

Modelarea datelor:  soluții personalizate, specifice companiei, care  creează modele de date eficiente, concepute pentru a înțelege datele colectate de sisteme.

Dezvoltare Data Mart:  designul și dezvoltarea data mart ajută organizațiile dintr-o varietate de industrii să colecteze și să stocheze date discrete pe o singură platformă, permițând analize eficiente și decizii de afaceri informate.

Integrarea datelor: construiți o întreprindere bazată pe informații prin transformarea datelor într-un factor cheie de decizie, folosind instrumente de transformare a datelor ETL și ETL.

Livrarea informațiilor: plasați datele în mâinile lucrătorilor unei organizații într-un factor de formă (mobil, raport PDF, Excel etc.) care asigură că se iau măsuri asupra informațiilor la momentul potrivit. Furnizați un singur punct de acces pentru informații agregate printr-o interfață web ușor de utilizat.

Operațiuni de întreținere, asistență și upgrade: servicii de migrare și upgrade la scară largă folosind metodologii specifice proiectelor de business intelligence, fie că faceți upgrade la o versiune mai nouă a instrumentelor și aplicațiilor existente, fie luați o platformă sau decizia de reproiectare pentru arhitectura generală BI .

Dacă doriți să aflați mai multe despre soluția noastră de Data Warehousing, vizitați pagina noastră dedicată!