/
/
Afla care sunt planurile noastre pentru 2023
Afaceri
14.06.2023

Afla care sunt planurile noastre pentru 2023

Fiecare sfarsit de an aduce rostul unei restrospective. Astfel, Gabriel Tataru, Managing Director al Integration Data Systems, ne-a ajutat sa ne potolim curiozitatea, povestindu-ne cum s-a incheiat anul 2022 si ce planuri avem pentru acest an.

Distribuie pe Facebook
Trimite pe E-mail

Inceputul

Fiecare sfarsit de an aduce rostul unei restrospective. Astfel, Gabriel Tataru, Managing Director al Integration Data Systems, ne-a ajutat sa ne potolim curiozitatea, povestindu-ne cum s-a incheiat anul 2022 si ce planuri avem pentru acest an.

Curiosi sa aflati ce urmeaza? Stay tuned!

„Echipa noastră este formată din peste 100 de consultanţi, din care o parte ni s-au alăturat în 2022. Şi în 2023 vom continua procesul de recrutare.“ 

GABRIEL TATARU

Contextul

Restructurările de specialişti IT de pe pieţele internaţionale, în special din SUA, nu vor fi la fel de agresive pe piaţa naţională şi pot reprezenta o oportunitate pentru jucătorii din industria de profil din România, care pot atrage profesionişti în domeniu pentru a-şi mări echipele.

„Nu cred că trendul va ajunge în România la magnitudinea de peste ocean, dar consider că este o oportunitate pentru noi şi un prilej de eficientizare a modului de livrare. Probabil recrutarea pe piaţa din România va resimţi o scădere în acest an, trendul general este însă unul de investiţie în digitalizare, optimizare a proceselor, data management, AI (artificial itelligence). Deci, aş considera acest trend, mai degrabă, o oportunitate de a ne întări echipa şi a atrage colegi noi“, a spus într-un interviu pentru ZF Gabriel Tătaru, managing director al Integration Data Systems (IDS),companie ce distribuie şi furnizează soluţii de business intelligence şi data warehouse pentru jucătorii activi în domeniul bancar şi de telecomunicaţii.

El a explicat că deciziile de concediere masive au fost o măsură a jucătorilor mari din industria de IT&C de a-şi „linişti“ investorii şi a optimiza cash flow-ul.

„Nu l-aş considera un trend global. Pentru o analiză corectă, ar trebui văzut şi numărul de angajări efectuate de respectivele companii în ultimii ani, dacă sunt sau nu listate la bursă, dacă sunt companii de produs sau de servicii. Cu siguranţă trendul în ultimii ani a fost extinderea şi creşterea numărului de angajaţi, analiştii şi investitorii urmărind la fiecare anunţ al rezultatelor financiare indicatorii legaţi de creşterea numărului de angajaţi.“

„Era normal ca, la un moment dat, să se ajungă la un platou, iar acesta a fost atins mai repede din cauza situaţiei economice globale.“

În prezent, Integrations Data Systems are o echipă de 100 de specialişti IT care lucrează atât de la distanţă, cât şi de la birou. Pentru anul în curs reprezentanţii companiei au ca obiectiv creşterea echipei.

„În 2022 am reuşit să mărim considerabil echipa. Mare parte din echipa IDS lucrează în regim hibrid, iar pentru a facilita accesul ne-am mutat în centrul Capitalei, însă avem, în continuare, colegi care preferă confortul propriei locuinţe, iar eficienţa unora a crescut vizibil.“

Ce urmeaza

„Şi în 2023 vom continua procesul de extindere a echipei cu focus pe: ingineri de date, data scientists, data modelers, developeri pe diverse tehnologii, analişti de business şi funcţionali, analişti reporting, BI specialists, DevOps, cloud engineers.“

Gabriel Tătaru a adăugat că, ţinând cont de inflaţie, contextul geopolitic şi cel economic, dar şi de evoluţiat ehnologică – AI şi automatizări, piaţa muncii din România se află la cel mai volatil şi efervescent nivel de până acum.

De asemenea, reprezentantul IDS consideră că trendul de digitalizare este de neoprit, având în vedere că într-o piaţă competitivă, avantajul digital poate fi factorul care face diferenţa. Astfel, proiectele de transformare digitală şi nevoile de optimizare a proceselor din cadrul companiilor, accentuate recent şi de contextul economic, vor fi în continuare pe agenda multor organizaţii.

„Desigur, cât de mult buget se va aloca depinde de priorităţile fiecărei companii, de domeniul de activitate şi impactul pe care îl aduce în businessul lor. Decembrie 2022 a pus AI-ul pe harta lumii, odată cu popularizarea OpenAI, ChatGPT, Dall-e, MidJourney. Mesajul este clar – în 2023 se va face şi mai mult loc pentru automatizare, cloud şi din ce în ce mai mult artificial intelligence“, a punctat Gabriel Tătaru.

Integration Data Systems a închis anul 2022 cu afaceri de aproximativ 7 milioane de euro, înregistrând o creştere de 55% faţă de anul precedent.

„Ţintim să avem aceeaşi creştere a cifrei de afaceri în 2023 precum anul precedent, poate una şi mai ambiţioasă.“

În ceea ce priveşte portofoliul de clienţi, pe parcursul anului trecut, IDS s-a concentrat pe o creştere nu doar la nivel local, ci şi european. Astfel, în prezent, IDS colaborează cu 15 clienţi din România, Austria, Elveţia, Germania şi Polonia, portofoliul de clienţi crescând cu aproape 50% în 2022 faţă de 2021.

„Ca obiective pentru noul an ne dorim să dezvoltăm relaţiile existente, să devenim prima opţiune pentru clienţii noştri când vine vorba de implementare în zona de guvernanţă de date, dar şi să identificăm oportunităţi noi de creştere atât pe piaţa locală, cât şi cea internaţională.“

Pentru anul 2023, reprezentanţii IDS şi-au mai propus investiţii în cloud şi automatizare şi deschiderea unui nou birou în România, la Cluj.

„Ne dorim să avem cât mai multe proiecte de implementat şi, astfel, vrem să mai deschidem un punct de lucru în ţară, mai exact la Cluj. Nu am luat încă o decizie, dar, cum creşterea zonală este o prioritate, iar Cluj a devenit un pol important din punct de vedere IT, pasul este unul natural. De asemenea, vrem să creăm o comunitate zonală de business intelligence (BI) şi data warehousing. Fiind un domeniu nişat, este important să reuşim să aducem împreună specialişti de top, să colaborăm între noi pentru avansul tehnologic. Intern, am început dezvoltarea de produse noi, care să răspundă cerinţelor pieţei“, a mai spus Gabriel Tătaru.

Distribuie pe Facebook
Trimite pe E-mail

Mai multe articole

data strategy

Construirea unei Strategii de Date — Alinierea cu Obiectivele de Business

Aflați care sunt pașii practici pentru ca strategia dvs. de date nu este doar un plan, ci un catalizator pentru succesul în afaceri.

Afaceri
Cloud Data Management

Gestionarea Datelor în Cloud: Beneficii, Riscuri și Practici Recomandate

Acest articol explorează Gestionarea Datelor în Cloud, detaliind principalele beneficii, riscurile potențiale și practicile recomandate esențiale.

Afaceri
Data Integration

Unificarea Surselor de Date Diverse într-un Sistem Unitar

În peisajul complex de business, integrarea datelor este o necesitate strategică. Astăzi vă vom ghida prin procesul integrării datelor.

Educație
Metadata

Dezvăluind Puterea Metadatelor în Managementul Eficient al Datelor

În acest articol, vom analiza rolul crucial al metadatelor în managementul eficient al datelor, iluminând cum IDS Consulting vă poate ajuta organizația spre un viitor orientat către

Afaceri
ISO 27701 Security Techniques

Am obținut Certificarea ISO/IEC 27701 Tehnici de Securitate

Suntem mândrii să anunțăm obținerea certificării ISO/IEC 27701 Tehnici de Securitate, cea de-a patra certificare ISO din catalogul nostru.

Afaceri
google cloud partner no outline

Partenerii tăi Google Cloud!

Afaceri
Data Security and Privacy

Securitatea și Confidențialitatea Datelor: Cum să Protejăm Datele

Într-o perioadă în care datele susțin operațiunile unei afaceri, asigurarea unor măsuri solide de securitate și confidențialitate a datelor este esențială. În acest articol, vom analiza strategiile pe

Afaceri
Large Datasets Seturilor de date voluminoase

Managementul seturilor de date voluminoase

Acest articol explorează strategiile și cele mai bune practici pentru gestionarea eficientă a seturilor de date mari, în lumea managementului de date.

Afaceri
data quality

Importanța Calității Datelor și Cum să o Asigurăm

În acest articol, explorăm importanța calității datelor și oferim strategii practice pentru a o asigura în cadrul organizației voastre.

Educație
DevTalks Cluj Winner

Află cine a câștigat voucherul de 100€ de la DevTalks Cluj!

Vezi cine este câștigătorul voucherului 100E care a rezolvat testul nostru de matematică la DevTalks Cluj!

Afaceri
DevTalks Cluj

Ieși în evidență la DevTalks Cluj 2023!

Afaceri
QA analyst

Hai să ne cunoști echipa – fă cunoștință cu Ionel Ene, our QA Analyst

Afaceri
Laptop with data coming out

Managementul datelor – secretul reușitei în business

Educație

Guvernanța Datelor: Politici și Proceduri pentru Luarea Deciziilor și Gestionarea Datelor

În lumea de azi, bazată pe date, organizațiile trebuie să prioritizeze guvernanta eficientă a datelor pentru a asigura integritatea datelor, conformitatea și luarea de decizii fiabile.

Afaceri

IDS Consulting: Ne vedem la DevTalks 2023!

IDS Consulting este încântată să anunțe participarea noastră ca Data Management partners la DevTalks 2023, una dintre cele mai prestigioase conferințe de tehnologie din industrie.

Afaceri

Analiza în Business Intelligence

O selecție a celor mai bune tehnici de analiză pentru soluții de business intelligence, utile in maximizarea valoarii organizației voastre.

Educație

Data Science – o incursiune în lumea datelor

O prezentare a contexului Data Science - roluri, algoritmi, instrumente, pipelines și procese, toate rezumate într-o imagine de ansamblu.

Educație

Sursele și consumatorii unui sistem de BI

Aflați care pot fi surse și consumatori BI și care sunt principalele capabilități ale unei soluții de Data Warehouse pentru business-ul dumneavoastră.

Educație

Scrisoare de la echipa de Project Management

O dezbatere între Managerii de Proiect despre cele două metodologii, Waterfall și Agile - care este mai bună?

Educație

Provocările testării într-o lume în schimbare

Întrucât mediul de business se schimbă foarte rapid și e posibil să descoperim că ceea ce a fost crucial ieri ar putea să nu fie atât de important

Educație

Sistemul bancar românesc în noul trend al datelor

Sistemul bancar românesc a suferit o transformare digitală consistentă în ultimii ani, în special în urma crizei COVID-19 din 2020, ce a făcut băncile să se bazeze pe telemunca angajaților

Afaceri

Hai la DevCon 2022!

Anul acesta, ne puteți găsi la DevCon 2022, între 9 și 10 noiembrie 2022, la standul nostru virtual.

Afaceri

Afla care sunt planurile noastre pentru 2023

Fiecare sfarsit de an aduce rostul unei restrospective. Astfel, Gabriel Tataru, Managing Director al Integration Data Systems, ne-a ajutat sa ne potolim curiozitatea, povestindu-ne cum s-a incheiat anul

Afaceri

Cum să îți crești performanța și profitul: cum soluțiile de Data Warehousing ajută băncile în experiența clienților

În lumea actuală bazată pe date, băncile se confruntă cu o presiune din ce în ce mai mare de a oferi clienților servicii mai rapide, mai personalizate și

Afaceri

Maximizarea succesului în afaceri: Înțelegerea componentelor cheie ale Business Intelligence

Cum ajuta componentele Business Intelligence la luarea deciziilor informate și îmbunătățirea eficienței operaționale.

Afaceri

Atingerea excelenței, dovedită și prin certificarea ISO

Suntem certificați ISO! Numai ce am primit certificările în ISO 9001 (Managementul calității), ISO 27001 (Securitatea informațiilor) și ISO 20000-1 (Managementul serviciilor IT)!

Afaceri

Ascensiunea sistemelor interne de analiză open source

Domeniul analizei este în continuă schimbare, necesitând viteză în reacție și o gândire concentrată pe construirea de faze pilot, testare de noi funcții și analiza compatibilității cu infrastructura

Afaceri

Data Management

Testing and Quality Assurance

Business Processes Management

Cloud Engineering

Program and Project Management

IT Operations

Technologies and Tool Stack

Scan the code