/
/
Provocările testării într-o lume în schimbare
Educație
14.06.2023

Provocările testării într-o lume în schimbare

Întrucât mediul de business se schimbă foarte rapid și e posibil să descoperim că ceea ce a fost crucial ieri ar putea să nu fie atât de important astăzi, soluțiile concepute pentru a susține afacerea ar putea necesita să fie construite cât mai flexibil posibil.

Distribuie pe Facebook
Trimite pe E-mail

Întrucât mediul de business se schimbă foarte rapid și e posibil să descoperim că ceea ce a fost crucial ieri ar putea să nu fie atât de important astăzi, soluțiile concepute pentru a susține afacerea ar putea necesita să fie construite cât mai flexibil posibil.

“Cum se schimbă testarea într-o lume dinamică?
Cum poate fi validată schimbarea continuă?”

Adaptarea flexibilității în soluția dvs. ar putea să nu fie ceva atât de neobișnuit în zilele noastre, deoarece experiența ne-a învățat că o soluție foarte rigidă poate deveni un blocaj la un moment dat. Cu toate acestea, implementarea unei schimbări continue în soluția dvs. poate deveni dificilă de-a lungul ciclului de viață al software-ului, chiar dacă ați proiectat cea mai flexibilă soluție. Atunci, viziunea clară este ceea ce aveți nevoie pe termen lung pentru a face ca toate aceste lucruri să funcționeze și pentru a susține afacereadumneavoastră.

Dar, deocamdată, să ne ducem chiar la sfârșitul ciclului de viață al software-ului – așa cum odată era cunoscută ca faza de testare.

Cum se schimbă testarea într-o lume dinamică?

Cum poate fi validată schimbarea continuă?

Vă puteți baza pe rezultatul testului dacă construiți o soluție flexibilă, mereu în schimbare?

Mai este nevoie de testare sau nu aduce nicio valoare?

Răspunsul la toate aceste griji și la multe altele similare ar fi că testarea, așa cum era cunoscută odată doar ca o fază, ar trebui să fie acum și mai flexibilă. Faza de testare rigidă, foarte clară, este înlocuită de colaborare continuă și contribuții din perspectiva testării, începând de la planificarea soluției până când primele teste pot fi efectiv efectuate. Construirea unei soluții „testabile” vă va oferi oportunitatea de a avea încredere în rezultatul testării și de a adapta schimbarea de care aveți nevoie, în timp ce construiți o soluție foarte dificil de testat, cel mai probabil vă va lăsa cu câteva semne de întrebare.

A vorbi despre validarea unei funcții de bază a soluției dvs. înseamnă că puteți efectua serii de tehnici de testare diferite pentru a avea încredere că ceea ce este „în construcție” se va potrivi în peisajul general. În teorie, cineva va avea o viziune foarte clară despre ceea ce își dorește sau are nevoie, dar în practică nu este întotdeauna cazul. Un tester s-ar putea găsi în situația de a valida o soluție fără specificații clare sau fără a avea o viziune clară asupra nevoilor reale. În timp ce în vechea fază de testare ai avea întreaga livrare pe masă și nu ai atinge-o până la sfârșitul ciclului de viață al software-ului, în abordarea dinamică agilă, rolul unui tester s-a schimbat, iar input-ul poate și este încurajată să fie dată cât mai curând posibil.

Puteți testa ceva când o soluție este în construcție?

Nu. Dar puteți oferi informații din perspectiva testării, puteți construi o strategie de testare, vă puteți documenta despre soluție, peisajul arhitectural, cerințele, nevoile. Doar implicarea în ciclurile de livrare vă va oferi posibilitatea ca tester de a fi informat și de a participa la activitățile curente. Puteți aborda problemele mai devreme, deoarece sunteți educat mai devreme pentru a face acest lucru.

Întrucât un profesionist în testare este implicat în ciclurile de livrare, acesta își poate și își va exprima părerea cu privire la soluția dezvoltată – cum găzduiește testarea în mod corespunzător contribuția celorlalți participanți? În ipoteza că testarea este de fapt o fază izolată, este dificil să vezi din exterior cum se desfășoară testarea și chiar și tu s-ar putea să nu înțelegi complet ce a fost testat și ce nu. Dacă testarea este complet transparentă pentru toți și poate primi și găzdui informații și feedback, o alegere educată a testelor care trebuie efectuate va crește încrederea în produs și vă va scuti de cheltuieli inutile. Abordarea are modificări, dar scopul este același – testarea ar trebui să ofere încredere și asigurare că produsul este fiabil și calitatea nu este afectată.

Distribuie pe Facebook
Trimite pe E-mail

Mai multe articole

data strategy

Construirea unei Strategii de Date — Alinierea cu Obiectivele de Business

Aflați care sunt pașii practici pentru ca strategia dvs. de date nu este doar un plan, ci un catalizator pentru succesul în afaceri.

Afaceri
Cloud Data Management

Gestionarea Datelor în Cloud: Beneficii, Riscuri și Practici Recomandate

Acest articol explorează Gestionarea Datelor în Cloud, detaliind principalele beneficii, riscurile potențiale și practicile recomandate esențiale.

Afaceri
Data Integration

Unificarea Surselor de Date Diverse într-un Sistem Unitar

În peisajul complex de business, integrarea datelor este o necesitate strategică. Astăzi vă vom ghida prin procesul integrării datelor.

Educație
Metadata

Dezvăluind Puterea Metadatelor în Managementul Eficient al Datelor

În acest articol, vom analiza rolul crucial al metadatelor în managementul eficient al datelor, iluminând cum IDS Consulting vă poate ajuta organizația spre un viitor orientat către

Afaceri
ISO 27701 Security Techniques

Am obținut Certificarea ISO/IEC 27701 Tehnici de Securitate

Suntem mândrii să anunțăm obținerea certificării ISO/IEC 27701 Tehnici de Securitate, cea de-a patra certificare ISO din catalogul nostru.

Afaceri
google cloud partner no outline

Partenerii tăi Google Cloud!

Afaceri
Data Security and Privacy

Securitatea și Confidențialitatea Datelor: Cum să Protejăm Datele

Într-o perioadă în care datele susțin operațiunile unei afaceri, asigurarea unor măsuri solide de securitate și confidențialitate a datelor este esențială. În acest articol, vom analiza strategiile pe

Afaceri
Large Datasets Seturilor de date voluminoase

Managementul seturilor de date voluminoase

Acest articol explorează strategiile și cele mai bune practici pentru gestionarea eficientă a seturilor de date mari, în lumea managementului de date.

Afaceri
data quality

Importanța Calității Datelor și Cum să o Asigurăm

În acest articol, explorăm importanța calității datelor și oferim strategii practice pentru a o asigura în cadrul organizației voastre.

Educație
DevTalks Cluj Winner

Află cine a câștigat voucherul de 100€ de la DevTalks Cluj!

Vezi cine este câștigătorul voucherului 100E care a rezolvat testul nostru de matematică la DevTalks Cluj!

Afaceri
DevTalks Cluj

Ieși în evidență la DevTalks Cluj 2023!

Afaceri
QA analyst

Hai să ne cunoști echipa – fă cunoștință cu Ionel Ene, our QA Analyst

Afaceri
Laptop with data coming out

Managementul datelor – secretul reușitei în business

Educație

Guvernanța Datelor: Politici și Proceduri pentru Luarea Deciziilor și Gestionarea Datelor

În lumea de azi, bazată pe date, organizațiile trebuie să prioritizeze guvernanta eficientă a datelor pentru a asigura integritatea datelor, conformitatea și luarea de decizii fiabile.

Afaceri

IDS Consulting: Ne vedem la DevTalks 2023!

IDS Consulting este încântată să anunțe participarea noastră ca Data Management partners la DevTalks 2023, una dintre cele mai prestigioase conferințe de tehnologie din industrie.

Afaceri

Analiza în Business Intelligence

O selecție a celor mai bune tehnici de analiză pentru soluții de business intelligence, utile in maximizarea valoarii organizației voastre.

Educație

Data Science – o incursiune în lumea datelor

O prezentare a contexului Data Science - roluri, algoritmi, instrumente, pipelines și procese, toate rezumate într-o imagine de ansamblu.

Educație

Sursele și consumatorii unui sistem de BI

Aflați care pot fi surse și consumatori BI și care sunt principalele capabilități ale unei soluții de Data Warehouse pentru business-ul dumneavoastră.

Educație

Scrisoare de la echipa de Project Management

O dezbatere între Managerii de Proiect despre cele două metodologii, Waterfall și Agile - care este mai bună?

Educație

Provocările testării într-o lume în schimbare

Întrucât mediul de business se schimbă foarte rapid și e posibil să descoperim că ceea ce a fost crucial ieri ar putea să nu fie atât de important

Educație

Sistemul bancar românesc în noul trend al datelor

Sistemul bancar românesc a suferit o transformare digitală consistentă în ultimii ani, în special în urma crizei COVID-19 din 2020, ce a făcut băncile să se bazeze pe telemunca angajaților

Afaceri

Hai la DevCon 2022!

Anul acesta, ne puteți găsi la DevCon 2022, între 9 și 10 noiembrie 2022, la standul nostru virtual.

Afaceri

Afla care sunt planurile noastre pentru 2023

Fiecare sfarsit de an aduce rostul unei restrospective. Astfel, Gabriel Tataru, Managing Director al Integration Data Systems, ne-a ajutat sa ne potolim curiozitatea, povestindu-ne cum s-a incheiat anul

Afaceri

Cum să îți crești performanța și profitul: cum soluțiile de Data Warehousing ajută băncile în experiența clienților

În lumea actuală bazată pe date, băncile se confruntă cu o presiune din ce în ce mai mare de a oferi clienților servicii mai rapide, mai personalizate și

Afaceri

Maximizarea succesului în afaceri: Înțelegerea componentelor cheie ale Business Intelligence

Cum ajuta componentele Business Intelligence la luarea deciziilor informate și îmbunătățirea eficienței operaționale.

Afaceri

Atingerea excelenței, dovedită și prin certificarea ISO

Suntem certificați ISO! Numai ce am primit certificările în ISO 9001 (Managementul calității), ISO 27001 (Securitatea informațiilor) și ISO 20000-1 (Managementul serviciilor IT)!

Afaceri

Ascensiunea sistemelor interne de analiză open source

Domeniul analizei este în continuă schimbare, necesitând viteză în reacție și o gândire concentrată pe construirea de faze pilot, testare de noi funcții și analiza compatibilității cu infrastructura

Afaceri

Data Management

Testing and Quality Assurance

Business Processes Management

Cloud Engineering

Program and Project Management

IT Operations

Technologies and Tool Stack

Scan the code