/
/
Securitatea și Confidențialitatea Datelor: Cum să Protejăm Datele
Afaceri
05.12.2023

Securitatea și Confidențialitatea Datelor: Cum să Protejăm Datele

Într-o perioadă în care datele susțin operațiunile unei afaceri, asigurarea unor măsuri solide de securitate și confidențialitate a datelor este esențială. În acest articol, vom analiza strategiile pe care organizațiile le pot folosi pentru a-și consolida securitatea datelor.

Distribuie pe Facebook
Trimite pe E-mail

De ce să prioritizezi Securitatea și Confidențialitatea Datelor

Într-o perioadă în care datele susțin operațiunile de afaceri, asigurarea unor măsuri robuste pentru securitatea și confidențialitatea datelor este crucială. La IDS Consulting, recunoaștem importanța critică a protejării informațiilor sensibile împotriva accesului neautorizat și a breșelor de securitate. În acest articol, vom analiza strategiile pe care organizațiile le pot implementa pentru a-și consolida securitatea datelor.

10 pași pentru o mai bună securitate și confidențialitate a datelor

1. Implementarea unei Autentificări Robuste: Consolidați controalele de acces prin autentificare multifactorială (MFA). Acest lucru adaugă un nivel suplimentar de securitate, cerând utilizatorilor să-și verifice identitatea prin mai multe metode.

2. Criptarea Datelor Sensibile: Utilizați algoritme de criptare pentru a codifica informațiile sensibile, atât în tranzit, cât și în repaus. Acest lucru asigură că, chiar dacă apare un acces neautorizat, datele interceptate rămân indecifrabile.

3. Audituri Periodice de Securitate: Realizați audituri și evaluări periodice de securitate pentru a identifica vulnerabilități. Acest abordare proactivă permite organizațiilor să remedieze potențialele puncte slabe înainte de a fi exploatate.

4. Instruirea și Conștientizarea Angajaților: Erorile umane sunt un factor comun în breșele de date. Educați și instruiți angajații cu privire la cele mai bune practici de securitate și riscurile potențiale asociate rolurilor lor.

5. Backup și Recuperare a Datelor: Stabiliți proceduri robuste de backup pentru a preveni pierderea datelor în cazul unei breșe. Implementați un plan cuprinzător de recuperare pentru a minimiza timpul de nefuncționare și a asigura continuitatea afacerii.

6. Actualizarea și Remedierea Sistemelor: Actualizați și remediați în mod regulat software-ul, sistemele de operare și aplicațiile. Sistemele învechite sunt mai susceptibile la vulnerabilități care pot fi exploatate de actori malefici.

7. Monitorizarea Activităților Utilizatorilor: Implementați monitorizarea în timp real a activităților utilizatorilor pentru a detecta anomalii. Modelele neobișnuite de acces sau extragere a datelor pot indica o amenințare potențială la adresa securității.

8. Confidențialitate prin Design: Incorporați măsuri de confidențialitate de la începutul oricărui proiect legat de date. Confidențialitatea ar trebui să fie o parte integrală a arhitecturii sistemului, nu o caracteristică adaptată ulterior.

9. Conformitate cu Reglementările privind Protecția Datelor: Fiți la curent cu reglementările privind protecția datelor relevante pentru industria dvs. Conformitatea nu evită doar repercusiunile legale, ci asigură și o abordare cuprinzătoare a securității și confidențialității datelor.

10. Integrarea Secură a Serviciilor Terțe: Dacă utilizați servicii de la terți, verificați cu atenție măsurile lor de securitate. Asigurați-vă că integrarea acestora în sistemele dvs. nu introduce vulnerabilități.

Concluzii

La IDS Consulting, suntem alături de dvs. în întărirea securității și confidențialității datelor. Experiența noastră garantează că datele dvs. rămân protejate împotriva peisajului în continuă evoluție al amenințărilor cibernetice.

Copleşit? Nu vă faceți griji, este datoria noastră să avem grijă de toate aceste detalii. Doar stabiliți contextul și obiectivele, iar de acolo, preluăm noi situația. Hai să avem o conversație și să detaliem nevoia voastră!

Distribuie pe Facebook
Trimite pe E-mail

Mai multe articole

data strategy

Construirea unei Strategii de Date — Alinierea cu Obiectivele de Business

Aflați care sunt pașii practici pentru ca strategia dvs. de date nu este doar un plan, ci un catalizator pentru succesul în afaceri.

Afaceri
Cloud Data Management

Gestionarea Datelor în Cloud: Beneficii, Riscuri și Practici Recomandate

Acest articol explorează Gestionarea Datelor în Cloud, detaliind principalele beneficii, riscurile potențiale și practicile recomandate esențiale.

Afaceri
Data Integration

Unificarea Surselor de Date Diverse într-un Sistem Unitar

În peisajul complex de business, integrarea datelor este o necesitate strategică. Astăzi vă vom ghida prin procesul integrării datelor.

Educație
Metadata

Dezvăluind Puterea Metadatelor în Managementul Eficient al Datelor

În acest articol, vom analiza rolul crucial al metadatelor în managementul eficient al datelor, iluminând cum IDS Consulting vă poate ajuta organizația spre un viitor orientat către

Afaceri
ISO 27701 Security Techniques

Am obținut Certificarea ISO/IEC 27701 Tehnici de Securitate

Suntem mândrii să anunțăm obținerea certificării ISO/IEC 27701 Tehnici de Securitate, cea de-a patra certificare ISO din catalogul nostru.

Afaceri
google cloud partner no outline

Partenerii tăi Google Cloud!

Afaceri
Data Security and Privacy

Securitatea și Confidențialitatea Datelor: Cum să Protejăm Datele

Într-o perioadă în care datele susțin operațiunile unei afaceri, asigurarea unor măsuri solide de securitate și confidențialitate a datelor este esențială. În acest articol, vom analiza strategiile pe

Afaceri
Large Datasets Seturilor de date voluminoase

Managementul seturilor de date voluminoase

Acest articol explorează strategiile și cele mai bune practici pentru gestionarea eficientă a seturilor de date mari, în lumea managementului de date.

Afaceri
data quality

Importanța Calității Datelor și Cum să o Asigurăm

În acest articol, explorăm importanța calității datelor și oferim strategii practice pentru a o asigura în cadrul organizației voastre.

Educație
DevTalks Cluj Winner

Află cine a câștigat voucherul de 100€ de la DevTalks Cluj!

Vezi cine este câștigătorul voucherului 100E care a rezolvat testul nostru de matematică la DevTalks Cluj!

Afaceri
DevTalks Cluj

Ieși în evidență la DevTalks Cluj 2023!

Afaceri
QA analyst

Hai să ne cunoști echipa – fă cunoștință cu Ionel Ene, our QA Analyst

Afaceri
Laptop with data coming out

Managementul datelor – secretul reușitei în business

Educație

Guvernanța Datelor: Politici și Proceduri pentru Luarea Deciziilor și Gestionarea Datelor

În lumea de azi, bazată pe date, organizațiile trebuie să prioritizeze guvernanta eficientă a datelor pentru a asigura integritatea datelor, conformitatea și luarea de decizii fiabile.

Afaceri

IDS Consulting: Ne vedem la DevTalks 2023!

IDS Consulting este încântată să anunțe participarea noastră ca Data Management partners la DevTalks 2023, una dintre cele mai prestigioase conferințe de tehnologie din industrie.

Afaceri

Analiza în Business Intelligence

O selecție a celor mai bune tehnici de analiză pentru soluții de business intelligence, utile in maximizarea valoarii organizației voastre.

Educație

Data Science – o incursiune în lumea datelor

O prezentare a contexului Data Science - roluri, algoritmi, instrumente, pipelines și procese, toate rezumate într-o imagine de ansamblu.

Educație

Sursele și consumatorii unui sistem de BI

Aflați care pot fi surse și consumatori BI și care sunt principalele capabilități ale unei soluții de Data Warehouse pentru business-ul dumneavoastră.

Educație

Scrisoare de la echipa de Project Management

O dezbatere între Managerii de Proiect despre cele două metodologii, Waterfall și Agile - care este mai bună?

Educație

Provocările testării într-o lume în schimbare

Întrucât mediul de business se schimbă foarte rapid și e posibil să descoperim că ceea ce a fost crucial ieri ar putea să nu fie atât de important

Educație

Sistemul bancar românesc în noul trend al datelor

Sistemul bancar românesc a suferit o transformare digitală consistentă în ultimii ani, în special în urma crizei COVID-19 din 2020, ce a făcut băncile să se bazeze pe telemunca angajaților

Afaceri

Hai la DevCon 2022!

Anul acesta, ne puteți găsi la DevCon 2022, între 9 și 10 noiembrie 2022, la standul nostru virtual.

Afaceri

Afla care sunt planurile noastre pentru 2023

Fiecare sfarsit de an aduce rostul unei restrospective. Astfel, Gabriel Tataru, Managing Director al Integration Data Systems, ne-a ajutat sa ne potolim curiozitatea, povestindu-ne cum s-a incheiat anul

Afaceri

Cum să îți crești performanța și profitul: cum soluțiile de Data Warehousing ajută băncile în experiența clienților

În lumea actuală bazată pe date, băncile se confruntă cu o presiune din ce în ce mai mare de a oferi clienților servicii mai rapide, mai personalizate și

Afaceri

Maximizarea succesului în afaceri: Înțelegerea componentelor cheie ale Business Intelligence

Cum ajuta componentele Business Intelligence la luarea deciziilor informate și îmbunătățirea eficienței operaționale.

Afaceri

Atingerea excelenței, dovedită și prin certificarea ISO

Suntem certificați ISO! Numai ce am primit certificările în ISO 9001 (Managementul calității), ISO 27001 (Securitatea informațiilor) și ISO 20000-1 (Managementul serviciilor IT)!

Afaceri

Ascensiunea sistemelor interne de analiză open source

Domeniul analizei este în continuă schimbare, necesitând viteză în reacție și o gândire concentrată pe construirea de faze pilot, testare de noi funcții și analiza compatibilității cu infrastructura

Afaceri

Data Management

Testing and Quality Assurance

Business Processes Management

Cloud Engineering

Program and Project Management

IT Operations

Technologies and Tool Stack

Scan the code