/
/
Sursele și consumatorii unui sistem de BI
Educație
14.06.2023

Sursele și consumatorii unui sistem de BI

Aflați care pot fi surse și consumatori BI și care sunt principalele capabilități ale unei soluții de Data Warehouse pentru business-ul dumneavoastră.

Distribuie pe Facebook
Trimite pe E-mail

Aflați care pot fi surse și consumatori BI și care sunt principalele capabilități ale unei soluții de Data Warehouse pentru business-ul dumneavoastră.

Surse pentru sistemele BI

Sistemele BI pot fi sursă pentru diverse sisteme, în funcție de contextul, sistemelor sau nevoilor afacerii dumneavoastră.

Data Warehouse-ul este cheia din spatele unui sistem de Business Intelligence competent. Acesta este locul în care puteți stoca și organiza datele dvs., astfel încât utilizatorii de business să le poată accesa și să le interogheze pentru a ajuta compania să se îndrepte în direcția corectă. Acest acces ușor la date complicate permite o analiză eficientă a afacerii și o prognoză de afaceri, care, la rândul lor, oferă o perspectivă excelentă asupra diferitelor tendințe și sprijină în luarea deciziilor mai rapidă și mai bună.

1. Sisteme operaționale

Core Banking

CRM

Sisteme de tranzacții

Call Center

ERP

Aprobarea împrumutului

Managementul garanțiilor

RDM

Managementul campaniilor

2. Sisteme DataQuality

3. Social Media

4. Date de piață

Evoluția FX

Trading

Prețuri

Cotele de piață

Demografie

Evaluări

5. Companii nebancare

Companii din grup

Date Telco – statistici

Companii energetice

Instituții de statistică

DB client

Adrese

Consumatorii tipici de BI

Clienții tipici care consumă date BI sunt de cele mai multe ori echipe interne care necesită rapoarte și analize a imaginii în timp real a afacerii. În continuare, va trebui să aveți o soluție BI pentru clienții dvs., pentru a prelua diverse rapoarte și afișa pe tablourile de bord ale aplicațiilor de end useri. Un subiect fierbinte îl reprezintă solicitările pe care organizațiile oficiale le-ar solicita din când în când, în funcție de reglementări, sau alte solicitări speciale – poliție, auditori, ANAF, BNR (inclusiv sistemele acestora).
Datele BI pot fi utilizate și de alte sisteme interne, utilizate în managementul campaniilor sau în analiză pentru sprijinirea deciziilor operaționale și, dacă este cazul dumneavoastră, în orice sisteme de grup.

Capacitățile cheie ale unui Enterprise Data Warehouse

Modelarea datelor:  soluții personalizate, specifice companiei, care  creează modele de date eficiente, concepute pentru a înțelege datele colectate de sisteme.

Dezvoltare Data Mart:  designul și dezvoltarea data mart ajută organizațiile dintr-o varietate de industrii să colecteze și să stocheze date discrete pe o singură platformă, permițând analize eficiente și decizii de afaceri informate.

Integrarea datelor: construiți o întreprindere bazată pe informații prin transformarea datelor într-un factor cheie de decizie, folosind instrumente de transformare a datelor ETL și ETL.

Livrarea informațiilor: plasați datele în mâinile lucrătorilor unei organizații într-un factor de formă (mobil, raport PDF, Excel etc.) care asigură că se iau măsuri asupra informațiilor la momentul potrivit. Furnizați un singur punct de acces pentru informații agregate printr-o interfață web ușor de utilizat.

Operațiuni de întreținere, asistență și upgrade: servicii de migrare și upgrade la scară largă folosind metodologii specifice proiectelor de business intelligence, fie că faceți upgrade la o versiune mai nouă a instrumentelor și aplicațiilor existente, fie luați o platformă sau decizia de reproiectare pentru arhitectura generală BI .

Distribuie pe Facebook
Trimite pe E-mail

Mai multe articole

data strategy

Construirea unei Strategii de Date — Alinierea cu Obiectivele de Business

Aflați care sunt pașii practici pentru ca strategia dvs. de date nu este doar un plan, ci un catalizator pentru succesul în afaceri.

Afaceri
Cloud Data Management

Gestionarea Datelor în Cloud: Beneficii, Riscuri și Practici Recomandate

Acest articol explorează Gestionarea Datelor în Cloud, detaliind principalele beneficii, riscurile potențiale și practicile recomandate esențiale.

Afaceri
Data Integration

Unificarea Surselor de Date Diverse într-un Sistem Unitar

În peisajul complex de business, integrarea datelor este o necesitate strategică. Astăzi vă vom ghida prin procesul integrării datelor.

Educație
Metadata

Dezvăluind Puterea Metadatelor în Managementul Eficient al Datelor

În acest articol, vom analiza rolul crucial al metadatelor în managementul eficient al datelor, iluminând cum IDS Consulting vă poate ajuta organizația spre un viitor orientat către

Afaceri
ISO 27701 Security Techniques

Am obținut Certificarea ISO/IEC 27701 Tehnici de Securitate

Suntem mândrii să anunțăm obținerea certificării ISO/IEC 27701 Tehnici de Securitate, cea de-a patra certificare ISO din catalogul nostru.

Afaceri
google cloud partner no outline

Partenerii tăi Google Cloud!

Afaceri
Data Security and Privacy

Securitatea și Confidențialitatea Datelor: Cum să Protejăm Datele

Într-o perioadă în care datele susțin operațiunile unei afaceri, asigurarea unor măsuri solide de securitate și confidențialitate a datelor este esențială. În acest articol, vom analiza strategiile pe

Afaceri
Large Datasets Seturilor de date voluminoase

Managementul seturilor de date voluminoase

Acest articol explorează strategiile și cele mai bune practici pentru gestionarea eficientă a seturilor de date mari, în lumea managementului de date.

Afaceri
data quality

Importanța Calității Datelor și Cum să o Asigurăm

În acest articol, explorăm importanța calității datelor și oferim strategii practice pentru a o asigura în cadrul organizației voastre.

Educație
DevTalks Cluj Winner

Află cine a câștigat voucherul de 100€ de la DevTalks Cluj!

Vezi cine este câștigătorul voucherului 100E care a rezolvat testul nostru de matematică la DevTalks Cluj!

Afaceri
DevTalks Cluj

Ieși în evidență la DevTalks Cluj 2023!

Afaceri
QA analyst

Hai să ne cunoști echipa – fă cunoștință cu Ionel Ene, our QA Analyst

Afaceri
Laptop with data coming out

Managementul datelor – secretul reușitei în business

Educație

Guvernanța Datelor: Politici și Proceduri pentru Luarea Deciziilor și Gestionarea Datelor

În lumea de azi, bazată pe date, organizațiile trebuie să prioritizeze guvernanta eficientă a datelor pentru a asigura integritatea datelor, conformitatea și luarea de decizii fiabile.

Afaceri

IDS Consulting: Ne vedem la DevTalks 2023!

IDS Consulting este încântată să anunțe participarea noastră ca Data Management partners la DevTalks 2023, una dintre cele mai prestigioase conferințe de tehnologie din industrie.

Afaceri

Analiza în Business Intelligence

O selecție a celor mai bune tehnici de analiză pentru soluții de business intelligence, utile in maximizarea valoarii organizației voastre.

Educație

Data Science – o incursiune în lumea datelor

O prezentare a contexului Data Science - roluri, algoritmi, instrumente, pipelines și procese, toate rezumate într-o imagine de ansamblu.

Educație

Sursele și consumatorii unui sistem de BI

Aflați care pot fi surse și consumatori BI și care sunt principalele capabilități ale unei soluții de Data Warehouse pentru business-ul dumneavoastră.

Educație

Scrisoare de la echipa de Project Management

O dezbatere între Managerii de Proiect despre cele două metodologii, Waterfall și Agile - care este mai bună?

Educație

Provocările testării într-o lume în schimbare

Întrucât mediul de business se schimbă foarte rapid și e posibil să descoperim că ceea ce a fost crucial ieri ar putea să nu fie atât de important

Educație

Sistemul bancar românesc în noul trend al datelor

Sistemul bancar românesc a suferit o transformare digitală consistentă în ultimii ani, în special în urma crizei COVID-19 din 2020, ce a făcut băncile să se bazeze pe telemunca angajaților

Afaceri

Hai la DevCon 2022!

Anul acesta, ne puteți găsi la DevCon 2022, între 9 și 10 noiembrie 2022, la standul nostru virtual.

Afaceri

Afla care sunt planurile noastre pentru 2023

Fiecare sfarsit de an aduce rostul unei restrospective. Astfel, Gabriel Tataru, Managing Director al Integration Data Systems, ne-a ajutat sa ne potolim curiozitatea, povestindu-ne cum s-a incheiat anul

Afaceri

Cum să îți crești performanța și profitul: cum soluțiile de Data Warehousing ajută băncile în experiența clienților

În lumea actuală bazată pe date, băncile se confruntă cu o presiune din ce în ce mai mare de a oferi clienților servicii mai rapide, mai personalizate și

Afaceri

Maximizarea succesului în afaceri: Înțelegerea componentelor cheie ale Business Intelligence

Cum ajuta componentele Business Intelligence la luarea deciziilor informate și îmbunătățirea eficienței operaționale.

Afaceri

Atingerea excelenței, dovedită și prin certificarea ISO

Suntem certificați ISO! Numai ce am primit certificările în ISO 9001 (Managementul calității), ISO 27001 (Securitatea informațiilor) și ISO 20000-1 (Managementul serviciilor IT)!

Afaceri

Ascensiunea sistemelor interne de analiză open source

Domeniul analizei este în continuă schimbare, necesitând viteză în reacție și o gândire concentrată pe construirea de faze pilot, testare de noi funcții și analiza compatibilității cu infrastructura

Afaceri

Data Management

Testing and Quality Assurance

Business Processes Management

Cloud Engineering

Program and Project Management

IT Operations

Technologies and Tool Stack

Scan the code